Advent u gradu Zrinskih i Doček Nove godine
Puni naziv: Advent u gradu Zrinskih i Doček Nove godine
Adresa: Kralja Tomislava 1, Čakovec
Pošta: 40000 
Općina: Čakovec
OIB:
Vrsta:
Datum održavanja: 27.11. – 31.12.2021.


Pripadnost TZ: TZ Čakovec
Azurirano: 23.11.2022.


Radno vrijeme:
Telefoni: 040/313-319   
Mobitel:
Fax:
URL: www.visitcakovec.com
E-mail: tzg-cakovca@ck.t-com.hr
 
GPS koordinate objekta:
LAT: 46.390280
LON: 16.434731

Jezici koje govorimo:

Parkirna mjesta:
parking parking u garaži parking za autobuse
U blizini (m):
parking parking za autobuse    
Kategorija: Mogućnost plaćanja:
gotovina virman
Pristup internetu Prilagođeno invalidima
Wi-Fi Internet corner besplatan pristup ulaz u objekt sanitarni čvor soba
Opis:

Adventsko doba idealno je za malo sanjarenja, odmak od svakodnevice te uživanje s obitelji i prijateljima. Vrijeme došašća, koje nas tijekom 4 tjedna vodi do Božića, najsvečanije je doba godine, doba kad zaboravljamo nesuglasice, brige, sve ono negativno i ružno što život neminovno donosi sa sobom i kad nam život barem nakratko obasjava samo svjetlost, radost i mir. Doba kad vlada ljubav, kad se radujemo životu i slavimo ga, vrijeme iskrenih zagrljaja, toplog prijateljskog stiska ruke i svega onog zbog čega se čovjek naziva čovjekom.

Spojem tradicionalnih adventskih događanja i modernih urbanih sadržaja završava se kalendarska godina, manifestacijom "Advent u gradu Zrinskih".

Advent započinje već tradicionalnom promenadom Gradskog puhačkog orkestra i Čakovečkih mažoretkinja užim centrom grada i paljenjem 1. adventske svijeće na Franjevačkom trgu.

U vrijeme Adventa odvija se i bogat prigodni program pa se tako svake subote najmlađi mogu družiti s Djedom Božićnjakom, prošetati šumom snjegovića, životinja, raznih likova iz bajke i orašara. Bogati program upotpunjuju kulturno-umjetnička društva, plesne skupine i pjevački zborovi, koji božićnim pjesmama i običajima uvode posjetitelje u Božić. Advent u gradu Zrinskih ne bi bio potpun bez vrijednih ruku izlagača na štandovima, gdje se, uz proizvode domaće radinosti, može uživati u kuhanom vinu, fritulama, langošima, kobasicama i sličnim delicijama.

U Centru za kulturu održava se "Bijela čarolija", program u kojem djeca iz dječjih vrtića i plesnih skupina, razveseljavaju i oduševljavaju mnogobrojnu publiku.

Posebna ponuda:
Opis djelatnosti:
Dodatni sadržaj:
U blizini se nalazi:
Nagrade:
Udaljenost (km) od:
najbližeg mjesta/centra zračne luke autoceste
benzinske crpke trgovine ljekarne
bankomata ambulante rent-a-car
javnog prijevoza bolnice