Gdje se nalazim: Početna Brošure
Medimurje zelena destinacija
MEĐIMURJE ZELENA DESTINACIJA

Green Destinations je organizacija koja certificira i promiče ,,zelena" turistička odredišta na svjetskoj razini. "Green Destinations Standard" je najviša razina globalnog priznanja za kvalitetu destinacije i održivo upravljanje destinacijom, a posjeduje ga samo 200 destinacija diljem svijeta.

Međimurje je tako uz nagrade za Europsku destinaciju izvrsnosti, Decantera, titule Europske regije sporta, UNESCO-ova priznanja i titule najuspješnije destinacije kontinentalnog turizma, dobilo još jedno prizanje koje potvrđuje kvalitetu međimurskog turizma.

Veličina datoteke: 2.35 mb
Preuzmi
SEOSKI TURIZAM SJEVEROZAPADNE HRVATSKE
SEOSKI TURIZAM SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

Upoznajte bisere Sjeverne Hrvatske, poznate po pitomim zelenim brežuljcima, mirisnim šarenim livadama, prekrasnim cvjetnim vrtovima, slasnim voćnjacima i vinogradima te ljudima vedre i vesele naravi.

Veličina datoteke: 1.4 mb
Preuzmi
SPORT U MEĐIMURJU
SPORT U MEĐIMURJU

Međimurska županija je prva županija u Hrvatskoj koja nosi prestižan naslov Europske regije sporta za 2022. godinu.

Zahvaljujuċi brojnim aktivnim sportašima i rekreativcima, razvijenoj sportskoj infrastrukturi, kvalitetnim sportskim programima, stručnom kadru i sportašima koji postižu vrhunske rezultate, europska asocijacija ACES EUROPE je početkom 2020. godine uvrstila Međimurje u svoju mrežu.

Veličina datoteke: 1.02 mb
Preuzmi
BAJKOVITO MEĐIMURJE
BAJKOVITO MEĐIMURJE


Veličina datoteke: 2.58 mb
Preuzmi
MEĐIMURJE U POKRETU
MEĐIMURJE U POKRETU

Izmedu rijeka Mure i Drave, na prvim suncanim obroncima Alpa i pocetku Panonske nizine nalazi se Medimurje. Rijekama omedeno, mekano, mirno, a opet razigrano zeleno plavetnilo ljupkog Medimurja uredeno je s ljubavlju poput najljepšeg vrta. Vrt zahtijeva stalan trud, a Medimurce cijela Hrvatska i najbliži susjedi Slovenci, Austrijanci i Madari poznaju kao marljiv i gostoljubiv narod koji živi u pokretu, a iznad svega voli svoj mali zavicajni vrt.

Veličina datoteke: 22.6 mb
Preuzmi
GORNJE MEĐIMURJE - VRT ZDRAVIH UŽITAKA
GORNJE MEĐIMURJE VRT ZDRAVIH UŽITAKA

Posjetite neponovljivu pejsažnu cipku gornjeg Međimurja koju kreiraju blaga vinorodna brdašca, plodna ravnica između moćnih rijeka i idilična sela okićena cvijećem.

Veličina datoteke: 9.42 mb
Preuzmi
MEĐIMURJE VODIČ
MEĐIMURJE VODIČ

Međimurje je najsjevernije hrvatsko geografsko područje koje se, kao što mu i ime govori, smjestilo između rijeka Mure i Drave.

Veličina datoteke: 14.00 mb
Preuzmi
ENO - GASTRO TURA MEĐIMURJA
ENO - GASTRO TURA MEĐIMURJA

Škole kuhanja su pažljivo osmišljeni turistički proizvod u kojima se na jedinstven način upoznaje međimurska kuhinja, ali i ljudi, kultuta i tradicija ovoga kraja.

Veličina datoteke: 2.38 mb
Preuzmi
LOV I RIBOLOV U MEĐIMURJU
LOV I RIBOLOV U MEĐIMURJU

Najmanja, najsjevernija, najnaseljenija, najmlađa, naujređenija, za nas najljepša županija Lijepe naše. Omeđena sa sjevera rijekom Murom, sa juga rijekom Dravom, a između prošarana mrtvicama, potocima i brojnim šljunčarama. Ukratko, bogom dana ribolovna destinacija.

Veličina datoteke: 1.6 mb
Preuzmi
MEĐIMURSKI DANI VINA - URBANOVO
MEĐIMURSKI DANI VINA - URBANOVO

Ocekuju Vas pitomi zeleni brežuljci prošarani vinogradima i procvalim vocnjacima, izuzetna vina i prekrasni interijeri vinskih kušaonica.

Veličina datoteke: 0.8 mb
Preuzmi
BICIKLIZAM I AKTIVNI ODMOR U MEĐIMURJU
BICIKLIZAM I AKTIVNI ODMOR U MEĐIMURJU

Svježi zrak, sunce i cvrkut ptica!
Provedite aktivan vikend i istražite prekrasno hrvatsko Međimurje kroz vožnju po brojnim biciklističkim stazama!

Veličina datoteke: 1.42 mb
Preuzmi
Ekomuzej Mura
Ekomuzej Mura

Turistička destinacija Ekomuzej Mura obuhvaća područje uz rijeku Muru na prekograničnom prostoru, koji u Sloveniji uključuje općine Beltinci, Lendava i Razkrižje te u Hrvatskoj općine Sveti Martin na Muri, Podturen i Grad Mursko Središće. Za ovo područje značajno je neprocijenjivo bogatstvo prirodne i kulturne baštine. ekomuzejmura.com

Veličina datoteke: 7030 kb
Preuzmi
Murska biciklistička staza
Murska biciklistička staza

Murska biciklistička staza je poznata kao jedna od najljepših biciklističkih staza u tom kraju. Možete očekivati laganu vožnju s obiljem kulinarskih užitaka uz čarobni krajolik rijeke Mure. Tijekom vožnje biciklom otkriti ćete korak po korak bogatu povijest regije, njenu kulturu, prirodu i ljude.mura-drava.eu

Veličina datoteke: 12607 kb
Preuzmi
Karta Međimurske Vinske ceste
Karta Međimurske Vinske ceste

Očekuju Vas pitomi zeleni brežuljci prošarani vinogradi i procvali voćnjaci, izuzetna vina i prekrasni interijeri vinskih kušaonica. Dođite i sudjelujete na festivalu vina u vrijeme Urbanova kada su vinski podrumi na međimurskoj vinskoj cesti širom otvoreni a svaki vinar tih se dana posebno trudi pokazati svoju gostoljubivost i umijeće u predstavljanju vina.
Preuzmite kartu Međimurske Vinske ceste u PDF formatu.

Veličina datoteke: 2.4 mb
Preuzmi

© 2013. Sva prava pridržana.