Meteo
  • Čakovec
  • Prelog
  • Mursko Središće
OBJAVE
9.1.2020.
22. Vincekov pohod

Tradicionalni zimski 22. po redu Vincekov pohod u organizaciji PD 'Bundek', održati će se u nedjelju, 19. siječnja. Pohod organiziraju po međimurskim bregima i to po svakom vremenu s ciljem da obilježe Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara.

Start je između 8.00 i 9.00 sati u Toplicama Sv.Martin, na parkiralištu Toplica. Iz Murskog Središća će ujutro od 7.10 do 8.45 sati voziti besplatni autobusi. Put započinje u Toplicama Sv.Martin i nastavlja se preko vinorodnih brežuljaka Grkaveščaka i Venca do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka, Baloga i Bundeka.

Nakon nekoliko usputnih stajanki u bregovitom dijelu (na nekima do njih bit će tradicionalan Vincekov obred), kreće se prema Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu. Spušta se u ravničarski dio i potrebna su još neka dva kilometra do sportske dvorane u kojoj je kraj hodanja, a početak planinarske veselice uz glazbu, jelo i piće (grah, hrenovke, kobasice) - hrana i piće nije uključeno u startninu.

Startnina je 20 kn za odrasle, za djecu je nema. U cijenu je uračunat prijevoz iz Murskog Središća (za one koji ne dolaze svojim busom), simboličan poklon (iznenađenje), kontrolni kartončić (potvrdi se na cilju u dvorani) te kruh sa slaninama i žestica na startu.
OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.