Meteo
  • Čakovec
  • Prelog
  • Mursko Središće
OBJAVE
23.7.2020.
Uspjeh kampanje "Međimurje daje više"

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s LifeClass Termama Sveti Martin i 50-ak partnera iz javnog i privatnog sektora pokrenula je turističku kampanju pod sloganom "Međimurje daje više", koja traje od 15. lipnja do 15.rujna 2020. Cilj kampanje je umjesto natjecanjau spuštanju cijena, ponuditi dodanu vrijednost turistima te se u vremenu kada je fokus na kontinentalnom turizmu pozicionirati i nametnuti Međimurje kao idealnu destinaciju koja nudi i daje više. Kampanja je usmjerena na domaće tržište s ciljem privlačenja domaćih gostiju na način da za svakih potrošenih 250 kuna dobiju kupon za jednu od više od 100 ponuđenih besplatnih usluga u destinaciji. Nakon mjesec dana kampanje "Međimurje daje više" poznati su i prvi rezultati kampanje. 

Od 15.06. do 15.07. 2020. (prvih mjesec dana kampanje) ostvareno je 5.186 dolazaka i 12.887 noćenja, dok je prosječni boravak bilo 2,48 dana. Efikasnost i uspješnost kampanje pokazala se već u prvim tjednima srpnja. Od 1. do 15. srpnja 2020. godine u Međimurskoj županiji ostvareno je 2% više dolazaka nego u istom razdoblju 2019. godine. 

Kao rezultat prvih trideset dana kampanje posebno valja istaknuti podjelu više od 15 000 kupona kojima gosti ostvaruju više od 100 besplatnih doživljaja, a što je potaknulo izvanpansionsku potrošnju gostiju. Učinci kampanje su vidljivi i mjerljivi, budući za svakih potrošenih 250 kuna gost dobiva jedan kupon te je lako zaključiti kako je u prvih mjesec dana u Međimurju ostvrena turistička potrošnja veća od četiri milijuna kuna. Doseg kampanje na društvenim mrežama je više od 530.000 tisuća pojedinačnih korisnika, dok je doseg putem TV-a u Republici Hrvatskoj više od milijun gledatelja. 

Iz godine u godinu Međimurje opravdava titulu najuspješnije kontinentalne turističke destinacije i podiže ljestvicu izvrsnosti na svim područjima. Uspjeh leži i u činjenici da turističku priču gradimo na očuvanju lokalnog identiteta i običaja uz jačanje autohtone ponude s fokusom na aktivni, eno-gastro i kulturni turizam te održivi razvoj koji je sastavni dio identiteta Međimurja općenito, ali i kao turističke destinacije. OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.