OBJAVE
24.1.2023..
2.NOĆ MUZEJA U EKOMUZEJU MEĐIMURJE - MUZEJI SU VAŽNI

MUZEJI SU VAŽNI 

Doživite interpretaciju kulturne i prirodne baštine Međimurja kroz virtualnu stvarnost. Upustite se u svijet popevke, arheološke i sakralnu baštine. Istražite mlin na Muri i kako se ispiralo zlato na Dravi. Saznajte kako je pozoj letio iznad Starog grada Zrinskih. Osjetite kulturu vina i tradicionalnu međimursku gastronomiju te posjetite svjetove dr. Rudolfa Steinera.

Posjetite nas 27. siječnja u periodu od 19:00 do 23:00 i razgledajte stalni postav Ekomuzeja Međimurje malo u Međimurskoj palači turizma na adresi Bana Josipa Jelačića 22E, Čakovec.

U sklopu Noći muzeja u konferencijskoj dvorani s početkom u 19 sati učenici Tehničke škole Čakovec predstaviti projekt „Mistični puteljci Međimurja.“ U prošlosti, Međimurci sami sebi nisu mogli objasniti pojave i promijene u prirodi pa su tako nastale priče i legende vezane uz mistične, nepoznate i nepobjedive tokove Murei Drave gdje se nastanjuju vile,pozoji, vodenjaci i svečari. Stoga se pridružite učenicima i dozvolite im da vam otvore vrata magičnog Međimurja. Također će predstaviti kalendar mitoloških bića koji je izradio njihov tim „Korak ispred“ kako bi dopunili turističku ponudu Međimurja.  

 

OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.