Dolazak avionom

Ukoliko dolazite avionom, vjerojatno ćete sletjeti na najveći hrvatski međunarodni aerodrom, koji je u Zagrebu. Pošto je aerodrom izvan centra grada Zagreba, potreban je transfer autobusom ili taxi službom do samog grada gdje se nalazi najbliža željeznička i autobusna stanica pa možete izravnim linijama putovati za Čakovec, odnosno Međimurje. Više informacija na http://www.zagreb-airport.hr/Kako-do-Zracne-luke-g29.aspx

Zbog blizine susjednih država, bitno je spomenuti blizinu zračne luke Maribor (70 km) kao i zračne luke u Budimpešti koja je udaljena od Čakovca 275 km vožnje po autocesti. 

U Međimurju se nalazi i sportski „Aerodrom Čakovec“ koji je smješten u Pribislavcu (nedaleko Čakovca). Aerodrom Čakovec spada u kategoriju aerodroma namijenjenih za povremeni zračni prijevoz, školovanje i sport. Na aerodromu trenutno ne postoje terminali za prihvat i otpremu putnika i robe. Travnata uzletno-sletna staza duga je 1.100 m, široka 42 m, proteže se u smjeru 210°-030° i nema ugrađena svjetla na noćno letenje. Na aerodrom mogu slijetati avioni mase do 5.700 kg, iako bi uz podizanje vatrogasne kategorije mogli slijetati i veći avioni.

U neposrednoj blizini Međimurja, u Varaždinu također je dostupan aerodrom „Varaždin Airport“.  Aerodrom je pogodan za prihvat helikoptera te jednomotornih i dvomotornih klipnih zrakoplova generalnog zrakoplovstva, te također mogu slijetati i mlazni poslovni zrakoplovi svih kategorija te srednji putnički turbo-prop ili mlazni zrakoplovi kakav je primjerice Q400.


Dolazak automobilom

Dolazite li automobilom iz pravca Slovenije ili Mađarske, proći ćete na jednom od graničnih prijelaza:

  • Goričan – Letenye I
  • Goričan- Letenye II
  • Mursko Središće-Petišovci...
Dolazak autobusom

Lokalne autobusne linije povezuju veliku većinu naselja. Neradnim danima autobusne linije ne povezuju manja naselja.

Internet stranica http://www.buscroatia.com pokrenuta je 2012. godine prve...

Dolazak vlakom

Najznačajnije željezničko putničko čvorište u Međimurju je Željeznički kolodvor Čakovec (granični prijelaz i carinarnica) koji je udaljen 1 km od centra grada.

Lokalne željezničke postaje su : Mursko Središće, Vratišinec, Kri&scaro...

© 2013. Sva prava pridržana.