Meteo
  • Čakovec
  • Prelog
  • Mursko Središće
OBJAVE
17.1.2017.
Fašnik u Nedelišću

Vrijeme poklada je i u Nedelišću vrijeme zanosa u kojem prizivamo dobru godinu i ljetinu koju ćemo uživati u terminu Dana zahvalnosti za plodove zemlje. Fašnik u Nedelišću najmasovniji je u Međimurskoj županiji, a predvode ga mališani koji polaze mjesni dječji vrtić Zvončić, osnovci iz općinskih škola i susjednih sredina, članovi udruga i klubova, brojni pojedinci. Spaljivanjem fašnika, zabavom i plesom pod maskama, uz krafne i čaj nađe se i poneka nagrada za najmaštovitiju masku. Biti dijelom Fašnika u Nedelišću postalo je najvažnije maskirano pitanje u županiji. Fašnička povorka će se održati 18. veljače 2017. godine

 Program manifestacije:

 -14:30 sati - povorka se već tradicionalno formira na Trgu Republike kod Osnovne škole u Nedelišću  

 -15:00 sati - start povorke i kretanje na put prema MESAP-a u  prolazeći najfrekventnijim ulicama kako bi svi zainteresirani prolaznici mogli uživati u šarenilu Fašnika u Nedelišću.

       Nakon čitanja optužnice, osude i spaljivanja fašnika, zabava pod maskama će se za sve sudionike nastaviti u sajamskoj dvorani MESAP-a. Pjevat će se i plesati do ranih jutarnjih sati, a za zabavu su zaduženi „Globus band“ i tamburaški sastav „Od srca do srca“. Nemojte propustiti najveseliju fašničku povorku i zabavu i odazovite se našem pozivu.

 Dobrodošle su sve maskirane grupe, od onih najmlađih „maškora“ pa do pravih karnevalskih grupa i tradicijskih maski, a tokom večeri birati će se i najkreativnija fašnička grupa.

Više informacija: www.tz-nedelisce.hr/fasnik-u-nedeliscu-2/6101

 

OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.