Meteo
  • Čakovec
  • Prelog
  • Mursko Središće
OBJAVE
15.3.2017.
30. godina Kazališne družine Pinklec Čakovec

Kazališna družina Pinklec kazalište je za djecu i mlade, koje od 1987. godine djeluje pri Centru za kulturu Čakovec. Osnivač i umjetnički ravnatelj kazališta je Romano Bogdan.Kazališna družina Pinklec kreira predstave namijenjene djeci i mladima do 18 godina, koje  govore o svakodnevnim životnim temama i o bajkovitom mitološkom svijetu koji je djeci u današnjem društvu nasušno potreban. Time im omogućavamo da u slojevitoj, edukativnoj i maštovitoj kazališnoj estetici pronađu mirni kutak djetinjstva, da razvijaju kreativnost, maštu, kulturu javnog nastupa i komuniciranja, te da stječu kulturne navike.

Članovi Kazališne družine Pinklec užurbano rade na novoj predstavi za djecu radnog naziva Preko sedam mora, preko sedam gora (autorice Jelene Kovačić , u režiji Anice Tomić) čijom će premijerom u četvrtak 23. ožujka 2017. u 20 sati započeti proslava 30. obljetnice postojanja.

Budući da je predstava rađena za malu scenu u petak 24. ožujka u 19 sati biti će druga izvedba/premijera. Glavni program počet će u subotu 25. ožujka u 19.30 u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec otvorenjem izložbe fotografija Marija Jakšića pod nazivom Pinkleci sasvim osobno a nastaviti se u 20 sati u dvorani predstavom Bremenski svirači i promocijom knjige Igora Tretinjaka Fenomen Pinklec, Od rituala do igre.

Program manifestacije:http://czk-cakovec.hr/30-godina-kazalisne-druzine-pinklec-cakovec-23-25-3-2017/  
OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.