OBJAVE
11.10.2019.
Odabrani najljepši vrtovi i okućnice Međimurja

Tri zaljubljenice u prirodu i cvijeće, Ljubica Ribić iz Podturna, Štefica Mišić iz Donjeg Kraljevca i Ana Perčić iz Žabnika, ovogodišnje su dobitnice priznanja u akciji „Čiji je vrt najljepši“ koji zajedno provode Turistička zajednica Međimurske županije i Međimurske novine.

Izbor najljepše uređene okućnice u Međimurju provodi se treću godinu za redom kako bi potaknuli stanovnike Međimurja održavanju i uljepšavanju okućnica te je prilagođen novim trendovima. Međimurci sve više minimalistički uređuju zelene oaze za odmor na terasama, balkonima ili dvorištima što su potvrdili i ovogodišnji sudionici izbora kojih je bilo čak 22.

U izboru za najljepši vrt sudjelovali su: Vesna Vizinger iz Brezja, Barbara Crnčec iz Gornjeg Kuršanca, Rozalija Fučko iz Ivanovca, Angela Ciglar iz Male Subotice, Cela Tkalec iz Remisa, Zdravko i Mirjana Ladić iz Bogdanovca, Štefica Mišić iz Donjeg Kraljevca, Helena Matoša iz Peklenice, Ružica Šoltić iz Lopatinca, Vanja Detić Veseli i Alen Veseli iz Šenkovca, Spomenka Bacinger iz Vukanovca, Kristina Kozar iz Ivanovca, Ljubica Ribić iz Podturna, Nada Bister iz Savske Vesi, Marija Kolarić iz Peklenice, Amalija Augustić iz Čakovca, Ana Perčić iz Žabnika, Marija Lovrek iz Nedelišća, Petra Vugrinec iz Šenkovca, Nada Baksa iz Gardinovca, Marijana Ciglarić iz Dunjkovca i Barbara Fučec iz Ivanovca. Posebnu nagradu za najljepši cvijet pripala je Mariji Lovrek za prekrasne bugenvilije.

Teška odluka odabira najboljih pala je na stručnu komisiju Međimurskih novina u sastavu Snježana Zorković, Božena Malekoci Oletić, Vlasta Vugrinec, Sanja Heric i Dora Vadlja, koja je obišla sve prijavljene sudionike i izabrala dobitnike.

Dodjela priznanja održana je u četvrtak, 10. listopada 2019. godine u dvorani Međimurske palače turizma, a nagrade sudionicima uručili su predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Sandra Herman i direktor Međimurskih novina Tomislav Novak.

 


OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.