OBJAVE
11.12.2019.
Radni sastanak voditelja turističkih zajednica Međimurske županije

U Međimurskoj palači turizma održan je radni sastanak voditelja turističkih zajednica iz Međimurske županije u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Međimurske županije kojemu su uz voditelje i predstavnike turističkih zajednica Grada Čakovca, Grada Murskog Središća, Općine Štrigova, Općine Nedelišće i Općine Sveti Martin na Muri, nazočili direktor HTZ-a Kristjan Staničić, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman, pročelnik UO za gospodarske djelatnosti Darko Radanović i viši stručni suradnik za turizam Marko Puškadija.

Čestitke na ostvarenim rezultatima i nagradama, među kojima su nagrada za najuspješniju destinaciju kontinentalnog turizma u Hrvatskoj i čak tri nagrade Europske komisije za Europsku destinaciju izvrsnosti – EDEN Općini Sveti Martin na Muri te gornjem Međimurju, uputio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić koji je istaknuo da Međimurska županija nije bez razloga odabrana kao prva kontinentalna županija iz koje Glavni ured Hrvatske turističke zajednice započinje obilazak turističkih zajednica na kontinentu.

Turizam je važna gospodarska grana u Međimurskoj županiji što je potkrijepljeno vrlo konkretnim brojkama. Činjenica je da je 9% izvornog prihoda županijskog proračuna usmjereno prema turizmu, a u planu za 2020. godinu taj se udio povećava na 14% izvornog prihoda županijskog proračuna. 

Na radnom sastanku predstavljen je plan rada HTZ-a za iduću turističku godinu, ključni strateški projekti, glavne promotivne aktivnosti, kao i novi paket turističkih zakona kojima se od 2020. godine regulira sustav turističkih zajednica te nova uloga HTZ-a.

Održan je konstruktivan sastanak s cijelim sustavom turističkih zajednica s područja Međimurja te se dotaklo niz tema koje se odnose na funkcioniranje na lokalnoj i regionalnoj razini, ali i na pojedine zajedničke projekte i buduće zajedničke zadaće koje će se provoditi sukladno novom zakonskom okviru turističkih zajednica. 


OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.