OBJAVE
16.12.2019.
Održana 4. Sjednica Skupštine Turističke zajednice Međimurske županije

U petak, 13.12., je u Međimurskoj palači turizma u Čakovcu održana 4. sjednica Skupštine Turističke zajednice Međimurske županije na kojoj je usvojen Rebalans proračuna te Program rada i financijski plan za 2020. godinu.

Rebalansom su smanjeni planiranih prihodi i rashodi za 30% te će prihodi i rashodi iznositi 3,9 milijuna kuna. Do smanjenja je došlo zbog kašnjenja povrata sredstava iz EU fondova, na što turistička zajednica nije mogla utjecati. Očekuje se da će ti prihodi biti realizirani tijekom početka naredne godine što će se osjetiti u visini proračuna za 2020.g. Naime, Programom rada za 2020. godinu planiran je rast prihoda od 36% te će ukupan proračun iznositi 7,1 milijun kuna. To je najviši financijski plan u dosadašnjih 20 godina rada TZMŽ.

Voditelj ureda TZMŽ Rudi Grula istaknuo je da se 4% od ukupnih rashoda odnosi na administrativne troškove, 48% na razvoj turističkih proizvoda, 28% na promociju, 5% na potpore turističkim manifestacijama, a 15% se odnosi na rezervaciju za pokriće troškova iz prethodnog razdoblja. Također izrazio je zadovoljstvo potporom koju Međimurska županija pruža radu TZMŽ-a kako u financijskom praćenju tako i suradnji na realizaciji konkretnih aktivnosti. Član Skupštine i direktor Toplica Sveti Martin Igor Nekić naglasio je da TZMŽ  primjer kako se odgovorno i racionalno ispunjavaju strateški ciljevi zacrtani u Masterplanu razvoja turizma županije. 

Zamjenica predsjednika TZMŽ Sandra Herman istaknula je da se  kroz rad i rezultate TZMŽ materijalizira sinergija javnog i privatnog sektora, te zahvalila svim gospodarskim subjektima i javnim institucijama na odličnoj suradnji. ''Stremljenje naših poduzetnika i javnih djelatnika ka kvaliteti i dugoročnom održivom razvoju međimurskog turizma prepoznati su od nacionalnih i međunarodnih organizacija. Najbolje potvrde tome su nagrade za najuspješniju turističku destinaciju kontinentalne Hrvatske za  2019. godinu te treći puta nagrada Europske destinacije izvrsnosti EDEN'', zaključila je zamjenica Herman.

TZMŽ će ovu uspješnu godinu zaokružiti proslavom 20 godina djelovanja koja će se održati u Toplicama Sveti Martin u ponedjeljak 23. prosinca. 


OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.