OBJAVE
9.4.2020.
Ciganin, ali najljepši - predstava HNK u Zagrebu

U sklopu projekta Kazalište u vašim domovima, HNK u Zagrebu donosi predstavu "Ciganin, ali najljepši''! 

Hit-predstava zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta u režiji Ivice Buljana, "Ciganin, ali najljepši", bit će prikazana u subotu, 11. travnja, u 20 sati u sklopu programa Kazalište u vašim domovima.

Ovu veliku ansambl-predstavu, rađenu po romanu Kristijana Novaka, koja govori o zabranjenoj ljubavi između zrele žene i mlađahnog Roma, o političkim skandalima i migracijskoj krizi, do sada je vidjelo gotovo četrdeset tisuća gledatelja na izvedbama u HNK u Zagrebu.

Priča o ljubavi mladoga Roma Sandija (Filip Vidović) i žene srednjih godina Milene (Nina Violić) prati tragičan put migranata s Bliskog istoka koji se prekida na schengenskoj granici, uz seoske intrige u Međimurju. Alma Prica nastupa u ulozi Albine, Krešimir Mikić utjelovljuje Inspektora Buleta..., a svi glumci impresivno dočaravaju mrežu kompleksnih međuljudskih odnosa, reprezentirajući likove poput policajaca, izbjeglica, inspektora, frizerki, romskog starješine, romskih kriminalaca oslikavajući istodobno vjerno ozračje međimurske sredine.

Predstava će biti dostupna za gledanje na YouTube kanalu 24sata: https://bit.ly/34jzTLe

Foto: HNK ZagrebOSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.