OBJAVE
23.7.2020.
Uspjeh kampanje

Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji s Termama Sveti Martin i 50-ak partnera iz javnog i privatnog sektora pokrenula je turističku kampanju pod sloganom "Međimurje daje više", koja traje od 15. lipnja do 15.rujna 2020. Cilj kampanje je umjesto natjecanja u spuštanju cijena, ponuditi dodanu vrijednost turistima te se u vremenu kada je fokus na kontinentalnom turizmu pozicionirati i nametnuti Međimurje kao idealnu destinaciju koja nudi i daje više. Kampanja je usmjerena na domaće tržište s ciljem privlačenja domaćih gostiju na način da za svakih potrošenih 250 kuna dobiju kupon za jednu od više od 100 ponuđenih besplatnih usluga u destinaciji. Nakon mjesec dana kampanje "Međimurje daje više" poznati su i prvi rezultati kampanje. 

Od 15.06. do 15.07. 2020. (prvih mjesec dana kampanje) ostvareno je 5.186 dolazaka i 12.887 noćenja, dok je prosječni boravak bilo 2,48 dana. Efikasnost i uspješnost kampanje pokazala se već u prvim tjednima srpnja. Od 1. do 15. srpnja 2020. godine u Međimurskoj županiji ostvareno je 2% više dolazaka nego u istom razdoblju 2019. godine. 

Kao rezultat prvih trideset dana kampanje posebno valja istaknuti podjelu više od 15 000 kupona kojima gosti ostvaruju više od 100 besplatnih doživljaja, a što je potaknulo izvanpansionsku potrošnju gostiju. Učinci kampanje su vidljivi i mjerljivi, budući za svakih potrošenih 250 kuna gost dobiva jedan kupon te je lako zaključiti kako je u prvih mjesec dana u Međimurju ostvrena turistička potrošnja veća od četiri milijuna kuna. Doseg kampanje na društvenim mrežama je više od 530.000 tisuća pojedinačnih korisnika, dok je doseg putem TV-a u Republici Hrvatskoj više od milijun gledatelja. 

Iz godine u godinu Međimurje opravdava titulu najuspješnije kontinentalne turističke destinacije i podiže ljestvicu izvrsnosti na svim područjima. Uspjeh leži i u činjenici da turističku priču gradimo na očuvanju lokalnog identiteta i običaja uz jačanje autohtone ponude s fokusom na aktivni, eno-gastro i kulturni turizam te održivi razvoj koji je sastavni dio identiteta Međimurja općenito, ali i kao turističke destinacije. OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.