Meteo
  • Čakovec
  • Prelog
  • Mursko Središće
OBJAVE
18.8.2021..
2. Dan otvorenih vrata sportova na vodi

Prije dva tjedna, 7. kolovoza, održao se prvi Dan otvorenih vrata sportova na vodi u Prelogu. Kako su interes i posjećenost premašili očekivanja organizatora, na radost svih zainteresiranih organizirat će se nastavak ove, već sad vrlo popularne, manifestacije. Dana 22. kolovoza, u nedjelju, od 12 sati zabavite se na Marini Prelog uz sportsko-rekreativne sadržaje i sportove na vodi.

O čemu se radi? Novoosnovana udruga sa sjedištem u Oporovcu, Udruga sportske rekreacijske Croatian Outdoors, i Društvo športske rekreacije ČAKI iz Čakovca provodit će drugi po redu Dan otvorenih vrata sportova na vodi. Cilj ove manifestacije promocija je sportova na vodi u sklopu projekta „Međimurje – Europska regija sporta“, a pokrovitelji su Grad Prelog, Marina Prelog, Turistička zajednica Grada Preloga i Međimurska županija. Ovog će se puta u organizaciju manifestacije uključiti i informacijski centar Europe Direct (EDIC) iz Čakovca te pripremiti prigodne suvenire za sudionike, poput majica i vodootpornih torbica. 

Od 12 sati moći ćete besplatno sudjelovati u kajakingu, raftingu i stand-up paddlingu (SUP ili, po naški, veslanje na dasci za surfanje). Ako ste zainteresirani za ovaj zanimljiv i uzbudljiv događaj, obavezno ponesite kupaći program odjeće i obuće te ručnik i rezervnu odjeću. Ako imate vlastita plovila i želite saznati više o upravljanju daskom ili kajakom, možete ih ponijeti i sudjelovati u edukaciji te se informirati o tehničkim specifikacijama plovila za plovidbu rijekama ili jezerima (i/ili morem). Dani otvorenih vrata održavat će se uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite, a sudjelovanje u aktivnostima je besplatno i na vlastitu odgovornost. Dan otvorenih vrata sportova na vodi savršen je uvod u aktivnosti na Marini Prelog tijekom rujna i listopada. Naime, početkom rujna u planu je edukacija za međimurske srednjoškolce o sportovima na vodi, a u drugoj polovici rujna na Marini u Prelogu održat će se manifestacija Igre na vodi međimurskih srednjih škola – sve u sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta. Dok u listopadu slijedi edukacija za studente međimurskih visokih učilišta.

 OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.