OBJAVE
25.8.2021..
Zrinski Art Festival

Kraj ljeta 2021. godine u gradu Čakovcu bit će šesti put zaredom obilježen konceptualnom manifestacijom umjetničkog znaka - Zrinski Art Festivalom. Riječ je o međunarodnom festivalu inovativnih umjetničkih praksi - čakovečkom autohtonom i urbanom konceptu galerijsko -gerilske umjetnosti, koji je zauzeo nekoliko lokacija u gradu kroz više programa, umjetničkih instalacija, izložbi i koncerata.

Ovim konceptom ovogodišnji Zrinski umjetnički festival uvršten je u međunarodnu proslavu 160. obljetnice rođenja Dr. Rudolf Steiner. U programskom i organizacijskom smislu povezana je s ustanovom Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu te s prijateljima Steinerove ostavštine i znanosti iz nekoliko europskih zemalja.

Obilježavanjem 160. obljetnice rođenja dr. Rudolf Steiner (Donji Kraljevec 25. veljače 1861. - Dornach 30. ožujka 1925.) porijeklom iz Međimurja, čiji je snažan utjecaj prisutan u svim segmentima europske suvremene umjetnosti, zdrave hrane i okoliša, medicine, rekreacije, kazališta, poezije , ples, pjevanje i poticanje alternativnog izražavanja u umjetnosti - Zrinski Art Festival prilagodio je program svim tim pozitivnim ekološkim i kulturnim izazovima te će u suradnji s tim institucijama i organizacijama organizirati radionice i predavanja, te izložbe i koncerte, večeri poezije i glazbe , kazališne i plesne predstave s domaćim i stranim liderima i izvođačima značajnim i međunarodno priznatim. 

OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.