OBJAVE
14.9.2023..
Stari grad Čakovec dobitnik nagrade Zlatni pin

Google je nagradio 10 najljepših dvoraca i palača u Hrvatskoj na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa te se tako Stari grad Čakovec našao u prestižnom društvu nagrađenih dvoraca. U Zagrebu, 12. rujna 2023. nositeljima nagrade Zlatni pin postalo je deset dvoraca i palača iz Hrvatske. Među dobitnicima su veličanstveni, impresivni, raskošni dvorci i palače koje svojim jedinstvenim izgledima i brojnim legendama oživljavaju duh prošlih vremena i pričaju priču o bogatoj prošlosti Hrvatske - od arheoloških lokaliteta, srednjovjekovnih gradova, romantičnih jezera i parkova pa sve do remek djela rimske arhitekture.

"Nagrada Zlatni pin je posebno priznanje jer on je zapravo priznanje korisnika i putnika koji su posjetili mjesto. Zahvaljujući njihovom angažmanu u ocjenama, nagradili smo deset dvoraca i palača s kipićima Zlatni pin. Ovim putem još jednom čestitam svim dobitnicima i nadam se da će još više ljudi htjeti posjetiti ta nevjerojatna mjesta te cijeniti njihovu povijest i ljeptu", izjavio je Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatic.

Među nagrađenima su dvorac Trakošćan, dvorac Eltz, Stari grad Čakovec, Trsatski kaštel, dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj, kaštel Morosini-Grimani, Frankopanski kaštel Krk, Dioklecijanova palača  i palača Sponza. 

OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.