OBJAVE
13.10.2023..
Međimurje okuplja stručnjake na treningu za održivo upravljanje turizmom

U Svetom Martinu na Muri u Međimurju, od 23. do 25. listopada 2023. održat će se prvi Green Destinations Regional Training Event na svijetu. Tijekom tri dana event će okupiti domaće i inozemne turističke stručnjake i istaknute dionike koji će najbolje prakse i razmišljanja o održivosti podijeliti s okupljenim sudionicima kroz panel rasprave, predavanja i interaktivne radionice. Ovo događanje organiziraju globalna neprofitna organizacija Green Destinations, zatim tvrtka Tourism Lab, koja je njihov ekskluzivan zastupnik u Hrvatskoj i Turistička zajednica Međimurske županije.

Međimurje tako postaje centralno mjesto rasprave o održivosti u turizmu. Posebnost ovog događanja je upravo u naglasku na praktične vještine održivog upravljanja u turizmu kroz promociju najkvalitetnijih praksi i najnovijih trendova u području održivog turizma. 

Međimurje prva održiva regija u Hrvatskoj

Za destinaciju u kojoj će se održati Green Destinations Regional Training Event Međimurje je odabrano upravo iz razloga što je prva regija u Hrvatskoj koja je procijenjena održivom destinacijom te nagrađena srebrnom medaljom. To priznanje ne samo da je od velike važnosti za Međimurje, već i za cijelu Hrvatsku, s obzirom na to da ubraja među svega četiri održive regije u svijetu.

Najnoviji trendovi održivosti u turizmu

Sve okupljene prvog dana događanja očekuje predavanje iskusne stručnjakinje u području održivog turizma Kirsi Hyvaerinen koja će govoriti o odnosu destinacije i ključnih dionika kroz predavanje na temu „How do we manage a sustainable destination and its stakeholders?“. Nakon toga, središte rasprave bit će panel „Destination management: new challenges, new needs“ koji će okupiti ključne dionike i donositelje odluka na svim razinama turističkoga gospodarstva.

Drugi dan predavanje održat će dr. sc. Mirela Sučić Čevra, direktorica za Istočnu i Sjevernu Europu te članica Uprave jedne od najvećih svjetskih turističkih kompanija Kuoni Tumlare. Dr. Sučić Čevra će predstaviti trendove u održivosti u turizmu kroz predavanje „Sustainability trends in tourism“. Osim predavanja, drugi dan je rezerviran za dinamične panel rasprave na temu „Best Practices – Destination“ i „Best practices - Protected areas and businesses“ u kojima će sudjelovati predstavnici turističkih zajednica, zaštićenih područja i kompanija u turizmu. 

Training event obilježit će i terenski obilazak tri održive lokacije u Međimurju. Treći, ujedno i posljednji, dan bit će posvećen radionicama vezanim za održivo upravljanje u kojima će se obraditi teme poput praktičnih alata, procjene utjecaja i resursa, mapiranja dionika, ali i izrade samog akcijskog plana.

Važnost ekskluzivnog training eventa u Međimurju prepoznali su Hrvatska turistička zajednica, koja je pokrovitelj događanja, kao i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj. Prijave za Green Destinations Regional Training Event moguće je napraviti na poveznici: bit.ly/gdrte-registration.

 OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.