OBJAVE
11.1.2024..
Vincekov pohod u Međimurju: tradicija, pustolovina i vinska čarolija

Siječanj u Međimurju uvijek nosi jedinstvenu atmosferu i veselje, a jedan od najiščekivanijih događaja je Vincekov pohod. Ove godine, četiri različita organizatora pripremila su svoje rute, donoseći raznolikost i uzbudljivost ovom tradicionalnom događaju.

Planinarsko društvo "Bundek": Startajte svoj Vincekov pohod u nedjelju 21. siječnja, između 8:00 i 9:00 sati u Toplicama Sv. Martin. Besplatni autobusi iz Murskog Središća čekaju vas od 7:10 do 8:45 sati. Startnina od 3 eura uključuje prijevoz, kontrolni kartončić i ukusne zalogaje uz žesticu na startu, a također je organizirana i velika tombola. Staza će službeno biti otvorena do 16:00 sati, do kada će i članovi HGSS-a osiguravati stazu pa se sudionici mole da isplaniraju do 16 sati završiti s pohodom.

Turistička zajednica Općine Nedelišće u suradnji s Općinama Gornji Mihaljevec, Sveti Juraj na Bregu, Strahoninec i Šenkovec: U subotu 20. siječnja, u 09:30 sati, okupite se ispred Društvenog doma u Macincu. Kotizacija od 5 eura osigurava bonove za hranu i piće. Start pohoda je u 10:00 sati, vodeći vas kroz Gornji Mihaljevec, vinariju Dvanajščak – Kozol i završava kod Društvenog doma u Dragoslavcu. Organizirani prijevoz iz Lopatinca, Šenkovca, Strahoninca, Nedelišća i Gornjeg Mihaljevca olakšava vam putovanje.

Turistička zajednica Sveti Martin na Muri: Okupljanje započinje u 13:30 sati u nedjelju 21. siječnja, a pohod kreće u 14:00 sati iz centra Svetog Martina na Muri. Put vas vodi do idiličnog župnog vinograda na Venec bregu. Kotizacija je 3 eura po osobi, a bogat glazbeni program i ceremonija krštenja trsova čine ovo iskustvo nezaboravnim.

Turistička zajednica Općine Štrigova: Staza duga 11 km vodi vas po prekrasnim štrigovskim bregima uz pratnju tamburaša "Podrumara". Okupljanje je ispred Doma kulture Štrigova od 8:30 do 9:30 u subotu 20. siječnja. Bono­vi u vrijednosti od 10 eura osiguravaju četiri bona za piće i jedan za hranu, a tombola dodatno obogaćuje doživljaj. Ove godine domaćini su Vina Vuković, OPG Zlatko Novak i Vina Cmrečnjak.

Pridružite se ovoj čaroliji, istražite Međimurje i stvorite uspomene koje će trajati cijelu godinu.OSTALE VIJESTI

© 2013. Sva prava pridržana.