Zatvori

Turistička zajednica
Međimurske županije
Ulica bana Josipa Jelačića 22 E
40000 Čakovec, Hrvatska, EU

Telefon stručna služba: +385 40 830 084
Telefon info desk: +385 40 310 071
Email: [email protected]

Nagrade i priznanja

Projekti

Stisni po pedali!

Međimurje je zahvaljujući svom raznovrsnom pitoresknom krajoliku i odlično uređenoj biciklističkoj infrastrukturi kao stvoreno za bicikliste. Usponi na blage vinorodne brežuljke nude izdašne nagrade u vidu sjajnih vizura, ali i ozbiljne visinske izazove za sve željne jačeg znojenja. Nizinske rute uz rijeke Muru i Dravu pogodne su za obitelji i pojedince željne laganog bicikliranja iz čistog užitka, ali i sve one koji love svaku sekundu brzinskih izazova.

biciklizam

Izbor je zaista velik, to svjedoči mreža Cyclist Welcome koju čini čak 888 km makadamskih i asfaltnih biciklističkih ruta. Makadamske gravel rute većinom prolaze duž riječnih obala kroz Regionalni park prirode Mura-Drava, a asfaltne kroz pitoma sela i gradiće s vrlo niskom frekvencijom automobilskog prometa i to dobrim dijelom po izgrađenim biciklističkim trakama.

raj za bicikliste

Međunarodne rute su: Amazon of Europe bike trail, Dravska ruta, Murska ruta, EuroVelo 13 – ruta Željezne zavjese, Cycle in a network i Hapy bike ruta, a tu je i desetak kružnih tematskih ruta unutar Međimurja kao što je npr. Pušipelova koja spaja Čakovec s Termama Sveti Martin i Štrigovom kroz Međimursku vinsku cestu.

Oznakom Cyclist Welcom označeni su smještajni, ugostiteljski i drugi objekti koji za cikloturiste nude dodatan standard i usluge prilagođene upravo njima.

Stisni po pedali i istraži Međimurje!