Zatvori

Turistička zajednica
Međimurske županije
Ulica bana Josipa Jelačića 22 E
40000 Čakovec, Hrvatska, EU

Telefon stručna služba: +385 40 830 084
Telefon info desk: +385 40 310 071
Email: [email protected]

Nagrade i priznanja

Projekti

Budi najbolji

Za „nabrijane rekreativce” i profesionalne sportaše osim vrhunske sportske i rekreativne infrastrukture u ponudi su treneri, sparing partneri, fizioterapeuti i druge specijalizirane usluge u službi treninga i priprema profesionalnih i rekreativnih sportaša i timova. Međimurje su za svoje pripreme do sada odabrali: nogometna, rukometna i košarkaška reprezentacije Hrvatske, klubovi iz S. Arabije, Egipta i europskih zemalja.

sportske pripreme

Terme Sveti Martin
Terme Sv. Martin prvi su specijalizirani Bike resort u Hrvatskoj. Nudi integriranu infrastrukturu za bicikliste i druge profesionalne i rekreativne sportaše, 888 kilometara biciklističkih staza, trim staze za trčanje, golf i disc golf teren, terene za nogomet, odbojku i stolni tenis. Multifunkcionalni sportski centar u Termama Sv. Martin nudi sve potrebno rekreativcima i profesionalcima, naglašeno fitnes centar, sportsku dvoranu, teretanu, maksimum za grupne funkcionalne i individualne treninge, boks, kickbox, jogu i grupne sportove.
Sportsko gimnastički centar Aton
Aton je najsuvremeniji sportski centar u Hrvatskoj, jedinstven u radijusu od 500 km jer takav kompleks ne postoji ni u susjednim državama članicama EU. Idealan je za održavanje vrhunskih gimnastičkih natjecanja, ali i za rukomet, košarku, odbojku, badminton, mali nogomet...), kulturno-umjetničke i gospodarske manifestacije. Aton sadrži suvremeni fitness centar, sobu za balet i aero programe, nudi skup profilaktičkih sadržaja te wellness centar s mogućnošću opuštanja i regeneracije nakon napornog treninga.
DG SPORT Prelog
Sastoji se od vanjskih terena pogodnih za tenis, nogomet ili odbojku te unutarnjih sportskih terena za futsal, rukomet, badminton, stolni tenis i penjanje na umjetnoj stijeni. Treninzi za rekreativce i vrhunske sportaše. Centar je česti domaćin hrvatskih sportskih reprezentacija. reprezentacije Hr i Koristi fitness dvorane.
Sportski park Mladost Čakovec
Kompleks sadrži glavni nogometni teren i 3 pomoćna igrališta s rasvjetom, teren s umjetnom travom i rasvjetom za mali nogomet, atletska borilišta s tartan stazom i kompletnim borilištima za atletiku, terene za rukomet, košarku i odbojku. Stadion koriste domaći nogometnih klubovi te nacionalna i regionalna atletska natjecanja. Kapacitet stadiona je 8000 mjesta, od toga 5000 sjedećih, a 1500 na glavnoj tribini je natkriveno. Hobisti i aktivni sportaši mogu koristiti teretanu, kuglanu i bočalište.
Speedway Milenium Donji Kraljevec
Borilački ring i krcat stadion u Donjem Kraljevcu, speedway staza dužine 305 m, snažni motori od 500 kubičnih centimetara bez kočnica i brzina, adrenalinske vožnje vozača iz desetak europskih država pod svjetlima reflektora te samo jedan pobjednik, dovoljan su razlog da najjačom bojom markiraš Donji Kraljevec i Međimurje u svom kalendaru za kolovoz. Dobrodošli na Speedway Grand Prix Challenge! Atrakcija - ovdje svake godine treniraju vrhunski speedway gladijatori iz cijelog svijeta.
Tenis centar Franjo Punčec
Kultni sportski klub Čakovca osnovan daleke 1926. godine. U klubu djeluje tristotinjak članova - polaznika škole tenisa, rekreativaca i uspješnih natjecatelja. Centar raspolaže s 8 kvalitetno uređenih zemljanih terena, klupskim prostorijama s pratećim sadržajima (svlačionice, tenis servis, cafe bar, sobe za smještaj i dnevni boravak igrača). Rezultati natjecatelja kluba i organizacija turnira najvišega ranga svrstavaju klub među najorganiziranije teniske sredine u Hrvatskoj.
SRC park Mladost Gornji Mihaljevec
Novo uređeni sportski park uronjen je u idiličan prirodni ambijent opasan zelenim šumama i livadama na obodu briježnog Gornjeg Mihaljevca, prometnicama izvrsno dostupan iz smjera Čakovca, Štrigove ili Varaždina. Zauzima preko 3,5 hektara, a sadrži nogometni travnjak, tenisko igralište, igralište za košarku i rukomet, dječje igralište, odbojku na pijesku, streljanu sa šest polja, glavnu zgrada te slačionice s pripadajućim sadržajima.
Ribolovne staze
Međimurski ribolovni savez realizirao je 5 svjetskih prvenstava! Ta činjenica svrstava Međimurje i međimurske ribolovne staze uz Muru i Dravu u sam vrh destinacija za sportski ribolov na kojima se ostvaruju povijesni rezultati. Obale jezera gornjeg i donjeg Međimurja ubrajaju se u najljepše ribolovne staze u Europi. Nemoj se začuditi ako od prvog susjeda do sebe sa štapom čuješ npr „Good luck, buona fortuna, buena suerte, succes, Viel Glück, sretno! Dođi, zabaci i – bistro!
Ostali sportovi
Mimo nacionalnih svetinja u imenu nogometa i rukometa u Međimurju možeš u svojstvu publike u mnogim naseljima posjetiti brojna borilišta ili aktivno sudjelovati u streličarstvu, atletici, plivanju, gimnastici, košarci, boksu, karateu, judou, kuglanju, odbojci, stolnom tenisu, badmintonu, streljaštvu, jahanju, sportskom plesu, pikadu, skvošu, golfu, kajaku, raftingu ...